آموزش دیالوکس

آموزش دیالوکس DIAlux

سرفصل های نرم افزار دیالوکس :

  • آشنایی با محیط نرم افزار DIALUX

  • آموزش انواع دیالوکس از جمله آموزش dialux evo، دیالوکس قرمز و …

  • ترسیم فضاهای INDOOR به صورت 3D بر اساس کانسپت معماری و طراحی مورد نظر

  • وارد کردن تجهیزات و OBJECT های مورد نیاز در محیط 3D

  • افزودن متریال و TEXTURE به OBJECT و سطوح وارد شده

  • ساخت متریال

  • نصب PLUGIN چراغها در نرم افزار

  • تست نور و مدلینگ چراغها

  • RENDERING

  • خروجی 3D ، خروجی محاسباتی و اجرایی

  • گروه بندی چراغها

  • مدیریت نور در فضاهای داخلی

  • شبیه سازی فضای بیرونی برای اجرای نور پردازی

  • تکمیل کانسپت معماری و چانمایی منابع نوری همانند فضای داخلی

  • تهیه گزارشات محاسباتی و تکمیلی از پروژه

  • دعوت از هنرجویان نورپردازی و دیالوکس به همراه اساتید مربوطه جهت حضور در سمپوزیوم ها و همایش های نورپردازی

  • استفاده از امکانات سمعی و بصری و نشان دادن فیلم های آموزشی نورپردازی در جهت بالا بردن سطح علمی و تجربی دانش آموختگان دیالوکس

  • برگزاری سمپوزیوم و همایش های نورپردازی و ورکشاپ های دیالوکس

رندرینگ در نرم افزار دیالوکس

 نرم افزار دیالوکس چیست؟

دیالوکس یا Dialux  یک برنامه کامپیوتری، یک نرم افزار بسیار تخصصی و حرفه ای برای طراحی نور و روشنایی فضا های مختلف است. کارایی و ابزار های متنوع این برنامه، این امکان را به وجود آورده تا حرفه ای مختلفی از این نرم افزار برای پیشبرد پروژه های شان بهره بگیرند.

از طراحی نور و روشنایی فضا های کوچک و مجزا گرفته، تا نور پردازی فضا های بسیار بزرگ، محوطه ها و هر مکانی که به اجرای نور پردازی نیاز داشته باشد، به واسطه نرم افزار دیالوکس انجام می شود.

نور و روشنایی

با استفاده از این نرم افزار که به صورت رایگان نیز در دسترس کاربران است، می تواند نور و روشنایی را به صورت حرفه ای در اتاق ها، کل طبقات یک ساختمان و طراحی فضا های باز، محاسبه و شبیه سازی کرد. این نرم افزار با توسعه دائمی و به روز رسانی های متعدد، نیاز های طراحی روشنایی مدرن و محاسبات نور پردازی مورد نیاز را برای کاربران برآورده می سازد.

هر چیزی زمانی که با یک برنامه کامپیوتری برنامه ریزی و مدیریت می شود، قطعا نظم بیش تری خواهد داشت و ساختاری کاربردی تر و مطلوب تر را ارائه خواهد داد. به همین دلیل نیز امروزه برای بیش تر پروژه های ساخت و ساز از نرم افزار های مدل سازی و طراحی استفاده می شود.

طراحی نور و روشنایی در دیالوکس
سیستم روشنایی و نورپردازی دیالوکس

نرم افزار های طراحی نور

 زمانی که یک سیستم روشنایی و نورپردازی به واسطه نرم افزار برنامه ریزی و مدیریت می شود، قطعا عملکرد قابل قبول تری خواهد داشت و این برتری نه تنها در ظاهر و زیبایی سبک نور پردازی محسوس است، بلکه می توان در عملکرد و تاثیر سبک روشنایی بر فضای مورد نظر نیز، برتری را احساس کرد.

نرم افزار های مورد استفاده در این خصوص، نرم افزار های طراحی نور نامیده می شوند که تنوع بسیاری نیز دارند. نرم افزار دیالوکس یکی از نرم افزار های طراحی نور است که با کاربرد های جذاب خود در حوزه های مختلف تخصصی مورد استفاده قرار می گیرد.

در ادامه بیش تر با دیالوکس و کاربرد های متنوع آن اشنا خواهیم شد:

نحوه کارکرد کلی نرم افزار های طراحی نور

درست مانند هر گونه طراحی و مدیریتی که برای بخش های مختلف ساختمان انجام می شود، ظرفیت روشنایی و نور هر سازه ای را نیز فقط می توان با روش های دقیق کامپیوتری محاسبه و تعیین کرد.

این کاری است که در کل نرم افزار های طراحی نور انجام می دهند. آن ها با تکیه بر ابزار ها و داده های نور سنجی که دارند و همچنین بر اساس مشخصه های مختلف یک فضا، میزان و نوع روشنایی مورد نیاز هر فضایی را محاسبه و مشخص می کنند.

در کل، برای انجام این محاسبه دقیق، این نرم افزار های طراحی نور از جمله نرم افزار دیالوکس، معیار هایی مانند محل اجرای پروژه، هدف کاربرد آن فضا، محیط داخلی یا خارجی، شرایط محیطی مانند دما، میزان نور گیر بودن فضا و … را در نظر می گیرند.

آشنایی با محیط نرم افزار دیالوکس
نورپردازی با نرم افزار دیالوکس

نحوه عملکرد نرم افزار دیالوکس  به چه صورت است؟

نحوه عملکرد این برنامه به این شکل است که ابتدا با ابزار های محاسبه گر نوع و میزان روشنایی مورد نیاز در هر فضایی را اندازه گیری کرد و مدیریت می کند. بعد از محاسبه دقیق میزان و نوع روشنایی مورد نیاز و مناسب برای هر فضایی، نوبت به شبیه سازی و تجسم ایده نورپردازی ارائه شده، در فضای مورد نظر است.

برای محاسبه دقیق و مدیریت میزان نور و روشنایی مورد نیاز نیز نرم افزار دیالوکس از معیار های مختلفی از جمله رنگ فضا، میزان جریان نور طبیعی، اندازه و ابعاد سازه و از همه مهم تر هدف استفاده از آن فضا، استفاده می کند.

در ادامه نیز با شبیه سازی ایده طراحی نور ارائه شده روی فضای مورد نظر و کمک گرفتن از سایر پلاگین های موجود در کنار دیالوکس برای سه بعدی سازی و ارتقای کیفی کار، ایده نهایی در فرمت های مختلف به اشتراک گذاشته خواهد شد.

نرم افزار طراحی نور دیالوکس چه قابلیت هایی دارد؟

شاخصه های متعددی را می توان در این نرم افزار طراحی نور مشاهده کرد که همین امر نیز موجب گستردگی کاربرد این برنامه شده است. کلیدی ترین شاخصه هایی که می توان در خصوص نرم افزار دیالوکس به آن ها اشاره کرد، شامل موارد زیر می شود:

  • امکان طراحی نور یک ساختمان کامل

  • قابلیت نورپردازی مسیر های عبور و مرور و روشنایی جاده ها

  • امکان کنترل میزان نور روز در فضای تحت طراحی

  • امکان استفاده از پلاگین های متعدد برای ارتقای کیفی کار

  • امکان سوار شدن بر سایر نرم افزار CAD در معماری، اجرای طراحی نور در پروژه مورد نظر به صورت مستقیم

  • طراحی روشنایی های سه بعدی

محاسبه دقیق نور با دیالوکس
میزان نور و روشنایی
  • ایجاد رنگ های کاذب

  • ارائه نمودار های تحلیلی

  • محاسبه میزان نور مورد نیاز و نحوه توزیع نور مناسب در فضا

  • شبیه سازی ایده نورپردازی در فضای مورد نظر

  • امکان خروجی طراحی اجرا شده در فرمت های متنوع

  • تجزیه و تحلیل و ارزیابی عملکرد نوع و سبک روشنایی در فضای مورد نظر

نرم افزار دیالوکس چیست

از دیالوکس برای طراحی نور کدام فضا ها استفاده می شود؟

همان طور که بار ها به آن اشاره شد، از نرم افزار دیالوکس برای برنامه ریزی، محاسبه و تجسم روشنایی برای تمامی فضا ها، چه داخلی و چه خارجی استفاده می شود. به صورت کلی می توان گفت در هر پروژه ساخت و سازی، از دیالوکس برای طراحی نور استفاده می شود. مهم ترین فضا هایی که طراحی نور آن ها به کمک نرم افزار کاربردی دیالوکس انجام می شود شامل موارد زیر است:

• برای طراحی نور فضا های داخلی اعم از اتاق ها، راهرو ها، زیر پله ها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام و …

  • طراحی نور فضا های بیرونی ساختمان
  • طراحی نور کل طبقات یک سازه
  • طراحی نور نمای بیرون بنا
  • طراحی نور محوطه ها، مسیر های ورودی به خانه، پارکینگ، حیاط و …
  • طراحی نور محوطه های شهری، فضای سبز، پارک ها، فضای باز، پل ها و …
  • طراحی نور فروشگاه ها، مراکز تجاری، مراکز اداری، ساختمان های عمومی، پاساژ ها، شرکت ها و …
  • طراحی نور مراکز آموزشی، مهد کودک ها، مراکز درمانی و …

کدام تخصص ها از نرم افزار دیالوکس استفاده می کنند؟

مهم ترین و بزرگ ترین گروهی که از دیالوکس در اجرا و پیشبرد پروژه های خود استفاده می کنند، گروه های معماری و طراحی داخلی است.

معماران، طراحان داخلی و دکوراتور ها بیش ترین استفاده را از نرم افزار دیالوکس دارند.
آن ها با استفاده از دیالوکس، طراحی نور که بخش مهمی از یک پروژه معماری و طراحی داخلی است را به شیوه ای دقیق تر و بسیار حرفه ای تر انجام می دهند.
خصوصا در پروژه های بزرگ طراحی و معماری شهری، استفاده از دیالوکس برای طراحی روشنایی این فضا ها می تواند کاربرد بسیار زیادی داشته باشد.

طراحی نور نمای بیرون بنا در دیالوکس
ایده نورپردازی در فضای مورد نظر

هارمونی نور و رنگ

هماهنگی و انسجام لازم در پروژه های دکوراسیون داخلی و طراحی نیز به کمک این نرم افزار به دست می آید و طراحان می توانند به هارمونی نور و رنگ مورد نیاز خود دست یابند.

مهندسان برق و متخصصان روشنایی گروه دیگری هستند که از نرم افزار دیالوکس برای پروژه های نورپردازی شان استفاده می کنند. شرکت های روشنایی، خصوصا شرکت های فعال در زمینه روشنایی هوشمند فضا های مختلف نیز به صورت گسترده از دیالوکس و پلاگین های همراه آن بهره می برند. در نتیجه می توان دیالوکس را پلی بین طراحان و متخصصان طراحی روشنایی فضا و شرکت های تولید کننده محصولات مختلف نورپردازی و لامپ های مختلف در نظر گرفت.

مزیت های استفاده از دیالوکس در اجرای پروژه های مختلف

قطعا استفاده از نرم افزار برای پیشبرد پروژه های مختلف، مزیت های زیادی را به دنبال خواهد داشت. در خصوص نرم افزار دیالوکس برای طراحی نور و روشنایی فضا، این امر پررنگ تر می شود. اولین مزیت، توزیع متوازن و هماهنگ نور و روشنایی است. به این ترتیب نور و انرژی به دست آمده در هر فضایی دقیقا با دیگر شاخصه های موجود در آن فضا تناسب و سازگاری دارد.

به کمک دیالوکس و ابزار های تحلیل گری که دارد، می توان دقیقا متوجه شد که هر فضایی به چه میزان نور و چه نوع نورپردازی نیاز دارد.

امکان طراحی نور یک ساختمان کامل در دیالوکس
طراحی روشنایی های سه بعدی با دیالوکس

عملکرد و سازگاری ایده روشنایی

از همه مهم تر این که پیش از اجرای پروژه نورپردازی، عملکرد و سازگاری ایده روشنایی ارائه شده با فضای مورد نظر را تحلیل و بررسی کرد.

زمانی که میزان روشنایی دقیقا به کمک شاخصه های محاسبه گر، اندازه گیری و مدیریت می شود، به این ترتیب از هدر رفت انرژی نیز جلوگیری می شود و شانس موفقیت هر پروژه ای نیز افزایش خواهد یافت. نکته مهم دیگر در خصوص مزیت استفاده از نرم افزار دیالوکس، سازگاری و همراهی آن با سایر نرم افزار ها است.

تمام این موارد، منجر به یک طراحی حرفه ای تر، به روز تر، سازگار تر و کاربردی تر می شود که در نهایت موفقیت پروژه را به دنبال خواهد داشت.

چرا باید در پروژه های مختلف از برنامه دیالوکس استفاده کرد؟

مزیت های عمده این نرم افزار و قابلیت هایی که دارد، استفاده از آن برای متخصصان مختلف اعم از معماران و طراحان داخلی را به یک ضرورت غیر قابل انکار تبدیل می کند. این نرم افزار به خوبی با جریان کار همراه شده و طیف گسترده ای از پلتفرم ها را نیز پشتیبانی می کند.

استفاده از نرم افزار دیالوکس برای طراحی روشنایی
طراحی دیجیتالی نور در دیالوکس

طراحی دیجیتالی نور

به این ترتیب، کاربران از جمله معماران و طراحانی که در پروژه های طراحی و مدل سازی خود از یک نرم افزار مدل ساز سه بعدی استفاده می کنند، می توانند تمامی داده های موجود از دیگر نرم افزار های CAD را در نرم افزار دیالوکس وارد کرد و طراحی خلاقانه نور و روشنایی فضای مورد نظر را نیز انجام داد.

پلاگین های متنوع سازگار با دیالوکس، مزیت دیگر این نرم افزار است که به کاربران این امکان را می دهد تا علاوه بر ارائه یک طراحی نور بی نظیر تر و منحصر به فرد تر، از جدید ترین و به روز ترین ایده ها و محصولات نورپردازی نیز مطلع شده و در طراحی دیجیتالی خود از آن ها بهره ببرند. این مشخصه بسیار کاربردی، ساده و مفید است.

داده های فتومتریک و مدل های سه بعدی

در نهایت این که، شرکای همراه با شرکت دیالوکس که شامل شرکت های تولید کننده محصولات روشنایی به روز می شوند، اطلاعات کامل محصولات و داده های فتومتریک و مدل های سه بعدی را از طریق این نرم افزار در اختیار طراحان قرار می دهند. به این ترتیب، طراح می تواند در پروژه خود از به روز ترین محصولات و ایده ها استفاده کند.

دلیل نهایی برای استفاده از نرم افزار دیالوکس نیز، متقاعد سازی راحت تر مشتریان است. کاربر این نرم افزار می تواند، طراحی روشنایی خود را با مستندات معنادار و مطابق معیار های اصولی و علمی به مشتریان ارائه دهد. با ارائه یک طرح واضح و قابل فهم، مشتری با سرعت بیش تری متقاعد می شود.

3.7/5 - (3 امتیاز)
شروع ثبت نام دوره های آموزش حضوری و یا آنلاین - مشاوره رایگان : 587 587 22 - 110 111 28
+